Maurici Cot Borràs, després de formar-se durant set anys a escoles de cuina i pastisseria de gran prestigi com el CETT, Espai Sucre i l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, i haver treballat a diferents pastisseries, hotels i restaurants, crea un obrador dedicat exclusivament a pastisseria sense gluten ni lactosa per poder atendre a persones amb intoleràncies a aquests productes, i també per al públic en general.

Coneixedor en primera persona d’aquestes intoleràncies, i captant les necessitats del client, s’endinsa en un món encara per madurar, com és el del producte lliure de gluten i lactosa en la pastisseria artesana.

Com a professional del sector, ha impartit cursos i tallers de cuina i de pastisseria al llarg de la seva trajectòria. Ha guanyat premis com el Premi al Millor alumne de Tècnic en Grau Superior i Millor aparador de pastisseria de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Tercer classificat en el Concurs de Figures de Xocolata, i un Certificat de Reconeixement d’una classe de pastisseria impartida a la Universitat de Taiwan (NTNU).
Des de la seva obertura ha estat guardonat amb 5 primers premis:

  • Premi PITA 2016 (Premi Innovació Tecnològica Agroalimentària) en la categoria de jove emprenedor atorgat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
  • Premi al XIV Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic 2018 de la Fundació Gaspar Espuña CETT-UB, on es duu a terme un mentoring personalitzat.
  • Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2018 atorgat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Gremi de Pastisseria de Barcelona.
  • Guardó Fava de Cacau a les 50 Millors Pastisseries de Catalunya del 2020.
  • Fava d’or a la Millor Pastisseria adaptada per a persones amb intoleràncies i al·lèrgies alimentaries 2020.

Lexcel·lent rebuda i la gran demanda de pastisseria sense gluten i sense lactosa a comarques, tant properes com distants, ha portat a Maurici Cot a l’obertura d’una nova botiga a Vic a la Plaça Major nº 35. D’aquesta manera ofereix i aproxima les seves elaboracions a vigatans i vigatanes, i no només a la capital d’Osona sinó també a tota la comarca.

En Maurici explica:

“Vull compartir les meves il·lusions i els meus coneixements amb tots vosaltres, i que gaudiu dels millors productes artesanals que elaborem cada dia. Sóc plenament conscient de les dificultats que hi ha a vegades per a trobar un producte sense gluten ni lactosa i que sigui de qualitat i artesanal. Què m’ha portat a endinsar-me a aquesta aventura? Primer de tot, el fet de conviure amb aquestes intoleràncies. A partir d’aquí començar a buscar alternatives de productes i a investigar amb moltes tècniques per extreure’n conclusions. Per poder consolidar aquest projecte he treballat intentant treure el màxim rendiment als resultats obtinguts. Al nostre obrador elaborem els productes amb farines d’arròs, panís, fècula de patata, soja i blat sarraí. Són ingredients lliures de gluten i que donen un resultat quasi idèntic en quant a les característiques físiques i organolèptiques, a diferència d’altres productes que puguin contenir gluten.”

“He fet una exhaustiva recerca d’ingredients que em garanteixen uns paràmetres de seguretat alimentaria, amb els quals puc treballar còmodament, sense preocupar-me de la contaminació creuada. Els mateixos proveïdors em garanteixen una absència de gluten i lactosa al 100%.”

AGRAÏMENTS

Mentor del projecte

Raúl Bernal Belarra, va ser el meu tutor quan era alumne de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i vaig ser el seu ajudant durant aquell curs. Vaig aprendre molt al seu costat i tinc plena confiança en ell. Li vaig demanar si volia ser el mentor del meu projecte, a la qual cosa va accedir. Va ser durant cinc anys xef pastisser de Chocovic i professor de la Chocolate Academy. Actualment té el seu propi obrador amb botiga a la seva ciutat natal, Huesca, i segueix impartint cursos i demostracions arreu del món. És ambaixador de Chocovic, forma part del col·lectiu 21ºBrix, guanyador del trofeu Lluís Santapau 2011 i subcampió de la copa d’Espanya de Xocolata 2009.

 

Hay dos tipos de personas, los que se arriesgan y los que no. Puedes saltar al vacío y esperar a ver qué pasa o lanzarte con paracaídas y disfrutar del salto. Maurici es de los que se arriesga, de los que salta, formado en  las mejores escuelas de pastelería de Barcelona. Trabajando tanto  pastelería de tienda como de restaurante intentando complementar al  máximo su formación. Fue mi ayudante cuando cursaba 3º curso en la  EPGB. Responsable, trabajador  y amante de su oficio. Solo puedo desearle mucha suerte y sé que conseguirá hacerse un hueco dentro de la pastelería actual.